Стоунхендж е един от най-емблематичните исторически обекти в света и британска

...
Стоунхендж е един от най-емблематичните исторически обекти в света и британска
Коментари Харесай

Нови разкрития: Истината за произхода на Стоунхендж

Стоунхендж е един от най-емблематичните исторически обекти в света и английска културна емблема, само че наподобява, че дебатът за това по какъв начин и за какво е издигнат преди към 5000 години надалеч не е завършил.

В нова публикация се твърди, че се " развенчава " препоръчаната предходната година доктрина, съгласно която монументът в Уилшър е служил като безоблачен календар, помагащ на хората да наблюдават дните в годината. 

Италианските и испанските специалисти настояват, че това изказване е " изцяло голословно " и се основава на " насилствени тълкувания, нумерология и неподкрепени аналогии ". 

Британският откривател, който стои зад теорията, счита, че огромните пясъчникови плочи на Стоунхендж, наречени сарсени, са представлявали по един ден от месеца, което трансформира целия обект в голямо устройство за отчитане на времето, написа Daily Mail.

Той отвръща на новата рецензия на теорията си, наричайки я " класическа дрънканица без умозаключение ", която е " зле осведомена " и " избива на ъгъла ". 

Миналата година английски откривател съобщи, че дизайнът на Стоунхендж съставлява календар, който е разрешавал на хората да наблюдават слънчевата година от 365,25 дни въз основа на подреждането на слънцето по време на слънцестоенето. Големите сарсени на обекта наподобява отразяват календар с 12 месеца по 30 дни.

" Стоунхендж е удивително комплициран монумент, който може да бъде свестен единствено като се вземат поради неговият ландшафт и хронологията на другите му етапи през вековете ", споделят те. 

" В неотдавнашна публикация създателят предложи планът на етапа " сарсен " на Стоунхендж да бъде умислен по този начин, че да показва календарна година от 365,25 дни. 

" Целта на актуалното писмо е да покаже, че тази концепция е неоснователна, защото се основава на поредност от насилствени тълкувания, нумерология и неподкрепени аналогии с други култури.

Професор Дарвил назова новопубликуваната оценка " класическа дрънканица без умозаключение ". 

Основният им проблем в действителност не е в моите хрумвания, а в консенсуса на египтолозите, които изтъквам в истинския си труд - сподели английският откривател пред MailOnline. 

" Лесно е да се твърди, че някой бърка, само че какви са техните доказателства? И по какъв начин тъкмо поясняват подредбата на камъните в Стоунхендж? 

За проучването си, оповестено в Antiquity преди година, професор Дарвил проучва броя и разположението на огромните плочи от пясъчник в Стоунхендж, наречени сарсени.

Сарсените образуват всичките 15 камъка от централната подкова на Стоунхендж, стойките и преградите на външния кръг, както и отдалечените камъни като Камъкът на петите, Камъкът на клането и Камъните на гарата. 

Stonehenge was NOT a giant calendar, scientists say
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР